Segítség KözpontSúgó
Ezüst
Takarítson meg ezüstrudakban

Megtakarítási céljaként válassza az ezüstöt.
Minden vásárláskor nagy ezüstrudak részeit rendeljük Önhöz.

Megtakarítási céljaként válassza az ezüstöt
Antibakteriális hatású nemesfém

a baktériumölő tulajdonságai miatt az ezüst rendkívül fontos az orvosi alkalmazásokban. Ebből a hatásból az ipar a hűtőszekrényeknél és mosógépeknél profitál. Már a régi egyiptomiak is ismerték ezt a hatást és az ivóvizet ezüstözött edényekben tárolták.

A legjobb vezető minden fém között

Az ezüstnek a legjobb az elektromos és a termikus vezetőképessége minden fém között és használják az összes autóban, mobiltelefonban és villanykapcsolóban. Az ezüst nem oxidálódik és az iparban nélkülözhetetlen.

Az ezüstöt elhasználják

Az ezüst abból profitál, hogy csak kis részét tekinti befektetési fémnek, az éves termelés legnagyobb részét ipari célokra használják.

"A sürgősen szükséges és felhasznált ezüstöt nem értékelik kellőképp, ami egyedülálló esélyt képvisel."
Ted Butler – ezüst elemző
Az ezüsttartalékok végesek

Ezüst nem termelhető ki korlátlanul. A teljes még kitermelhető mennyiséget 510 000 tonnára becsülik, ami a jelenlegi kitermelés mellett 20 évre elég.

Az ezüst iránti kereslet nő

A vízhiány világszerte ahhoz vezet, hogy új vízkitermelési eljárásokat fejlesszenek ki, amikhez ezüstre van szükség. A világ növekvő népességének elektromos készülékekre van szüksége és nő az orvostechnikai alkalmazások igénye is.

További alkalmazási területe a napenergiás rendszerek. A napenergia hasznosítása fejlődő terület, ami a jövőben nagy ezüstigénnyel jelentkezik.